Räyskälä-Säätiön tiedote 10/2016

7.10.2016

Syksyinen tervehdys Räyskälästä

Lentokauden hiljennyttyä on hyvä hetki paneutua suunnittelemaan talviajan touhuja ja tulevan kauden kuvioita. Ettei talviaika tuntuisi liian pitkältä, tylsältä ja ilmailuttomalta, niin olemme järjestäneet muutaman mahdollisuuden oppia uutta tai verestää vanhoja taitoja. Ensimmäisenä laitetaan purjekoneiden paperit kuntoon rautahermoisten asiantuntijoiden opastuksella. Helmikuussa pääsee perehtymään rätittämishommiin ja maaliskuussa voi vielä opiskella puutyökurssin teoriaosuuden:


Purjekoneen paperit kuntoon

La 26.11.2016 klo 10 – 16         Motellin Iso luokka, Räyskälä                Hinta 20 euroa 

Kurssin vetäjinä toimivat        Reijo Mäkeläinen, ARC-mies (lentokelpoisuuden tarkastaja)
                                             Jari Lyytinen, Trafin erityisasiantuntija

Päivän aikana kahlataan läpi ja väännellään rautalangasta ainakin seuraavia asioita:
-          Easa nyt ja tulevaisuudessa
-          Asiakirjat, lyhenteet, AD:t ja bulletiinit
-          Huolto-ohjelmat nyt ja jatkossa
-          Huoltolistat ja huoltotodistukset
-          CS-STAN

Ota mukaasi yhden purjekoneen kaikki paperit, niin katsotaan ne yhdessä läpi ja saat selkeän mallin asiakirjaviidakosta suoriutumiseen.
Päivän hinta sisältää pitkäpinnaisten vetäjien lisäksi kurssimateriaalin ja sämpyläkahvit.
Kurssilaiset voivat varata majoituksensa mukavaan tarjoushintaan ja jatkaa paperipainia saunan lauteilla.
Ravintola ei ole auki, mutta pikkuluokan keittiö ja iso grilli ovat käytettävissä ruoanlaittopuuhiin.

Lisätietoja kurssista: Reijo.makelainen@gmail.com
Ilmoittautumiset ja majoitusvaraukset: office@rayskala.com


Päällystyskurssi

Pe 24. – Su 26.2.2017                Motellin Iso luokka, Räyskälä                         Hinta 100 euroa
                                                  Alakerran huoltotila, Räyskälä

Kurssin vetäjänä toimii legendaarinen Pentti Saaristo

Perjantaina kokoonnutaan Motellin Isoon luokkaan klo 18 teoriaosuuden merkeissä. Lauantai ja sunnuntai käytetään pääsääntöisesti työskentelyyn alakerran huoltotilassa. Työn alla on mielenkiintoisia kohteita, mm Kitfoxin runko sekä Pawneen ja Cubin ohjainpintoja.

Kurssin hinta sisältää opetuksen lisäksi kattavan kurssimateriaalipaketin sekä paperisena että sähköisessä muodossa ja todistuksen kurssin suorittamisesta.
Varaa mukaasi työvaatteet sekä henkilökohtainen hengityssuojain. Ilmoita etukäteen, mikäli tiedät tai arvelet olevasi allerginen käytettäville aineille.

Kurssilaiset voivat varata majoituksensa mukavaan tarjoushintaan ja jatkaa rättihommien hämmästelyä illan pimennyttyä saunan lauteilla.
Ravintola ei ole auki, mutta pikkuluokan keittiö ja iso grilli ovat käytettävissä ruoanlaittopuuhiin.

Lisätietoja kurssista: ilmailuaitta@gmail.com
Ilmoittautumiset ja majoitusvaraukset: office@rayskala.com

Tällä kurssilla on maksimiosallistujamäärä 10 henkilöä.


Puutyökurssin teoriaosuus

Pe 24. – su 26.3.2017                Motellin Iso luokka, Räyskälä                        Hinta 100 euroa

Kurssin vetäjänä toimii Pentti Saaristo

Perjantaina kokoonnutaan Motellin Isoon luokkaan klo 18.
Kurssin hinta sisältää opetuksen lisäksi kattavan kurssimateriaalipaketin sekä paperisena että sähköisessä muodossa ja todistuksen kurssin suorittamisesta.

Kurssilaiset voivat varata majoituksensa mukavaan tarjoushintaan ja nauttia keväisestä Räyskälä-viikonlopusta hyvässä seurassa saunoen, grillaillen ja ulkoillen.
Ravintola ei ole auki, mutta pikkuluokan keittiö ja iso grilli ovat käytettävissä ruoanlaittopuuhiin.

Lisätietoja kurssista: ilmailuaitta@gmail.com
Ilmoittautumiset ja majoitusvaraukset: office@rayskala.com


 Leirialueen asioita

Leirinnän sähkömittarilukemansa voi ilmoittaa osoitteeseen office@rayskala.com. Tästä toimenpiteestä seuraa kiitoksena laskupostia Säätiöltä. Mittarilukemat tulee ilmoittaa marraskuun loppuun mennessä. Arviolaskutus käynnistyy sitten joulukuun aikana, mikäli lukemaa ei ole ilmoitettu J

Loka-marraskuun aikana kaivetaan motellin kääntöpaikan, Ison saunan ja Kutunharjun välillä uomaa, johon upotetaan niin nettikuitu kuin vesijohtokin. Kutunharjun alueen wlani on toiminut ala-arvoisesti jo jonkin aikaa, joten piuhan pitäisi tilanne iloisemmaksi muuttaa. Juomavesipisteen paikkaa ollaan mietitty siihen kaivon tienoille, mutta jos parempi paikka on mielessä, niin vielä ehtii asiaan hienosti vaikuttamaan.

Talvisäilytyskausi

Hallien talvipakkaaminen käynnistyy viikonloppuna 15.-16.10. Hyvin on purtsikat jo putkiinsa sujahdelleetkin ja viimeistenkin on tarkoitus yo viikonloppuna nippuuntua. Putket, jotka halutaan II-halliin talvisäilytykseen tulee siirtää II-hallin pitkälle seinustalle tai ainakin ilmoittaa minulle, jos ei pääse/ehdi putkeaan siirtelemään. III-hallin pakkaaminen tehdään II-hallin jälkeen.

III-hallissa on vielä varaamatonta tilaa vaikka kuinka. Halliin mahtuu hyvin veneitä, vaunuja, asuntoautoja ja autoja. Ota yhteyttä!

Avantouintikausi käynnistyy

Perinteinen avantosaunakausi starttaa Isolla saunalla sunnuntaina 9.10. klo 16.30. Tilaisuudessa Eija Oksanen Lopen Samoojista kertoo infoa talviuinnista uusille osallistujille. Lisäksi ohjelmassa on konkareiden kokemustenvaihtoa, kahvitarjoilu ja ohjattu pulahdus Vääriään.

Jatkossa avantosaunat lämpiävät keskiviikkoisin klo 18-21 ja sunnuntaisin klo 16-19. Avantosaunojen aikaan voimassa on uimapukukoodi.

Verhotalkoot

Motellin luokkatilojen, toimistojen ja huoneiden verhot ovat niin tiensä päässä. Mietin, että otettaisiinko tässä talven mittaan yhteiset ompelutalkoot uusien verhojen saamiseksi? Hankitaan pakka kangasta ja lankoja, varataan Iso luokka, roudataan ompelukoneita ja silitysrautoja ja surrataan niin maan.. ja illalla tietty saunotaan? Jos innostut ideasta, niin ole yhteydessä. Toteutetaan surraustalkoot jos osallistujia ilmoittautuu.

-mari-