Räyskälä-Säätiön tiedote 3/2014

20.3.2014

Lentokausi lähestyy

Hallien talvisäilytyksiä ruvetaan purkamaan viikonloppuna 29.–30.3.2014, jolloin purjelentokoneita voi alkaa siirtämään halleihin. Samoin purjekoneiden putkia voi sijoittaa kenttäaukiolle, mikäli maapohja on riittävän kuiva ja kova.

Yleisesti kenttäalueella on toistaiseksi ajettava autolla vain asfalttiteitä pitkin. Pehmeitä alueita on autolla vältettävä ehdottomasti.

Yksi hinauskone (DW) sekä ASK21 ovat käytössä jo 29.3.2014 alkaen. EW:n ja toisen ASK:n vakuutukset tulevat voimaan 19.4.2014. Päivystävien hinaajien lista julkaistaan verkkosivuilla maaliskuun lopussa.

WGC2014-kisojen aikainen lentotoiminta ja koneiden säilytys

WGC2014 aikaisesta lentotoiminnasta kysellään paljon, ja siitä pystytään sanomaan tässä vaiheessa seuraavaa: Räyskälässä lennetään Räpyn menetelmien mukaisesti 17.6.2014 saakka. Tämän jälkeen tullaan noudattamaan kilpailuja varten laadittavia menetelmiä.

MM-kilpailun ulkopuolinen lentäminen Räyskälästä tulee olemaan rajoitettua tai kokonaan kiellettyä 16.6.-5.7.  välisenä aikana. Siksi suosittelemme, että kerhot suunnittelisivat lentoleirejä muille kentille. Perustettavan väliaikaisen D-alueen käsittely Trafissa on vielä kesken.

Kilpailujen briefingit tullaan pitämään perinteisesti I-hallissa, hallin on oltava vapaa 16.6. – 6.7. välisenä aikana.

Kilpailukoneet tullaan sijoittamaan halliaukiolle ja keskuskolmioon metsän reunaan ja 26 rullaustien varteen. Halliaukio on tyhjennettävä koneista viimeistään 16.6.2014. Myös ns. ”pussinperä” joudutaan tyhjentämään putkista ja muista ajoneuvoista kilpailujen aikaisten parkkitilojen takia.

II-hallin pohjoispäähän on tehtävä tilaa ainakin 8 hinauskoneelle 16.6.–6.7. väliseksi ajaksi ja II-hallin eteläpää on varattava kilpailukoneiden teknisiä tarkastuksia varten 17.– 20. 6.

Räyskälään jäävät purjekoneet on pakattava putkiinsa ja ne voidaan sijoittaa Lentolaakson parkkipaikoille tai radan 08:n päähän metsän reunaan.

Talkootöitä ennen MM-kisoja

Varjokujan alueelta sekä laskuvarjoparakin ja Pilhun hallin välistä Metsähallitus kaataa puita uusia vaunupaikkoja ja purjekoneiden parkkeerausta varten maaliskuun lopussa tai heti huhtikuun alussa. Kannot viedään pois, jonka jälkeen alueet on tasattava ja jyrättävä. Tasaus- ja jyräystyöhön tarvitaan talkooväkeä, lisäksi tullaan vielä tekemään erinäisiä viimeistelytöitä yhteisillä talkoilla kevään aikana, johon tarvitaan auttavia käsiä. Talkoista tullaan ilmoittamaan erikseen Säätiön sähköpostilistalla sekä verkkosivuilla.

Tänä keväänä järjestetään myös ns. ”Lentokauden avajaiset”. Keni ja Vesa ilmoittavat pian ajankohdan. 

Sähköpostilista

Räyskälä-Säätiöllä on oma sähköpostilista, jota kautta myös tämä tiedote on lähetetty. Sähköpostilistalle voi liittyä osoitteessa http://rayskala.fi/mailman/listinfo/rayskala_rayskala.fi

Terveisin
Vesa Airaksinen
Räyskälä-Säätiö

PS. Myös opepäivystysvuorot on julkaistu