Räyskälä Säätiön tiedote 9/2015

3.8.2015

Pohjoismaista purjelentopäivää juhlistetaan myös Räyskälässä!

Koko viikonlopuksi 22.-23.8. on suunniteltu kaikenlaista kivaa ilmailutohinaa sekä harrastajien että yleisön riemuksi. Kyseessä on purjelentäjien juhlapäivä, joten tapahtumassa mennään purjelento edellä, muita ilmailun lajeja kuitenkaan unohtamatta. Viikonlopusta tiedotetaan kaikin käytettävissä olevin keinoin, siispä oletettavaa on että paikalle saapuu purjelennosta ja ilmailusta kiinnostunutta yleisöä. Toivottavasti oikein runsain mitoin.

Meillä on nyt loistava tilaisuus näyttää kuinka kivaa ja innostavaa ilmailu onkaan, kuinka kertakaikkisen mahtava paikka on Räyskälä ja miten mukavia ilmailunharrastajat ovat! Käytetään tilaisuus hyväksi ja tehdään porukalla tästä tapahtumasta iloinen, rennon asiallinen ja jätetään ihmisten mieleen kuva mukavasta Ilmailukeskuksesta helposti lähestyttävine ilmailun harrastajineen.

Nyt on sovittuna jo komea rivi kaksikoita esittelylentoja varten. Esittelylennoille pääsee juhlan kunniaksi hyvin edullisesti: 90€/500m, joten odotettavissa lienee hyvä määrä innokkaita tutustumislentäjiä. Tarvetta on ryhmien ja esittelylentäjien opastajista kuppilalta starttipaikalle ja tietysti takaisinpäin. Kaikki Räyskäläläiset hanskaavat tämän, joten ilmoittautukaa rohkeasti!

Purjekoneita ja innokkaita maaesittelijöitä mahtuu vielä mukaan, tässä on oiva tilaisuus kerhoilla innostaa uusia harrastajia lajien pariin, kurssille ja lentäviksi jäseniksi. Maaesittelyn lisäksi ohjelmassa on ainakin kerran/päivä purjekoneen kasaus- ja purkunäytös.

I-halli on valjastettu purjelennon luentoja ja simulaattorilentämistä palvelemaan. Luentojen väleissä tykitetään kankaalle purjelentovideoita. Jos hallinnoit hyviä lentopätkiä, niin tarjoa ihmeessä niitä tähän käyttöön. Hallissa on tarkoitus myös järjestää ilmainen lennokkipaja, jossa lapset pääsevät kokoamaan lennokkeja joko alusta asti tai puolivalmisteista. Saimme Opistolta tarkoitusta varten ison kasan helppoja ensikertalaisille sopivia lennokkipaketteja. Lennokkipajaan mahtuu varmasti vielä liimausavustajia ohjaamaan lasten työskentelyä.

Parolan lennokkikerho on tulossa esittelemään oikeaa lennokkikalustoa, lennättämään ja esittelemään muutenkin toimintaansa. HIK:n pallojaosto saapuu paikalle Hämeenlinna-pallon kera. Palloa saatetaan jopa leijuttaa, mikäli keli sallii. Paikalla on innokkaita lajin harrastajia esittelemässä palloilun monimuotoisia harrastusmahdollisuuksia.

Jotta tilaisuus toimisi joustavasti ja turvallisesti, tarvitaan muutama keltaliivinen pitämään silmällä ihmisten kulkemista moottorilentämisen alueilla. Ainakin kuppilan edessä ja tankkipaikalla on oltava huolehtimassa turvallisuudesta.
Moottoripyöräpoliisi esittelee pyöriään ja saamme ehkä nauttia myös pienestä ajonäytöksestä.
Lapsille on luvassa islanninhevostelua ja vuohia, makkarakoju pingotetaan pystyyn ja Efry-tuotteita kaupataan.
Lauantaina kuppilan pihalla esiintyy livebändi, hyvää coverrokkia tiedossa siis.

Palatakseni vielä siihen että kyseessä on purjelentäjien juhlapäivä, niin Räyskälä-Säätiö tarjoaa koko viikonlopuksi normihinauksen puoleen hintaan! Hinnanpuolitus tehdään puolittamalla hinauslippu. Purjelennetään siis porukalla vaikka vähän heikommassakin kelissä! Tapahtumaan osallistumisen vuoksi tästä herkusta vaillejääneet pääsevät seuraavana viikonloppuna hyödyntämään saman edun.

Kaikki mukaan!
Puuhataan porukalla ja hyvällä meiningillä hauska, mieliinpainuva ilmailutapahtuma, jookosta?

t. Mari ja Ville