Purjelento tarjoaa upeita elämyksiä ja onnistumisen tunteita, maisemat taivaalla ovat henkeäsalpaavat ja lennon pituus riippuu siitä kuinka hyvin itse löydät termiikkejä – joita kutsutaan tuttavallisemmin nostoiksi.

Purjelentoa Räyskälässä

Räyskälän ilmailukeskus on suomalaisen purjelennon keskus. Räyskälää pitää kotikenttänään usea purjelentokerho sekä lukuisa määrä yksityiskoneita. Aktiivisen purjelentotoiminnan vuoksi kentällä toimii purjekoneiden hinauspalvelut päivittäin Räyskälä-Säätiön toimesta, kentän sydämessä ravintola Huhkajalampi auttaa niin kahvihampaan kolotukseen kuin isompaankin nälkään. Kentän kupeessa, kauniin Vääriäjärven rannalla sijaitsee Räyskälä-Säätiön rantasaunat sekä motelli.

Räyskälä-Säätiö järjestää vuonna 2019 kolme purjelennon peruskurssia.

Motellin huoneet ovat jo lähtöjään edullisia, mutta kurssilaisille on tarjolla majoitusta edullisesti.

Kurssit sisältävät vain lento-osuuden, joten kaikille kursseille (paitsi moduuli 1) tulee oppilailla olla suoritettuna purjelentokoulutuksen teoriaosuus. Verkkoteoria on helppo ja joustava tapa suorittaa teoriaopinnot. Verkkoteoriaa tarjoaa Suomen Urheiluilmailuopisto, katso lisätietoja osoitteesta www.suio.fi.

Ilmailuliitto tarjoaa sivuillaan sähköisessä muodossa Purjelentotaito-oppikirjan, käy tutustumassa!

Purjelentäjäksi – Pääsisinkö minä lentämään?

Purjelentokurssille pääsee samana vuonna jolloin täyttää 15 vuotta. Purjelentäjän lupakirjan – eli luvan lentää ilman opettajan valvontaa – saa 16-vuotiaana. Terveydelliset vaatimukset ovat lupakirjakurssilla samaa luokkaa kuin ajokorttia varten. Esteenä lupakirjan saamiselle ovat ainoastaan sellaiset sairaudet jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi pyörtymisiä tai vastaavaa toimintakyvyttömyyttä (esim. diabetes, epilepsia).