Tervetuloa Räyskälään - tarkempaa tietoa alueesta

Kenttäalue

Räyskälä-valikkopainikkeen takaa löytyy tarkemmat tiedot kentästävoimassa olevat notamit, sekä Räyskälän Pysyväismääräykset eli RÄPY (pdf)

Ilmailijalle

Kentällä on vuokrattavissa sekä halli- että pysäköintitilaa kaikenkokoisille ilma-aluksille, kysy tarvittaessa lisätietoja Säätiön toimistolta. Hinauspalveluita on saatavilla kesäaikaan päivittäin, tapahtumakalenteriin on merkitty hinausvuorot ja hinaajien yhteystiedot. Varsinaisella lentokenttäalueella on useita vesipisteitä, joiden vesi tulee järvestä. Vesipisteet sijaitsevat hallien päädyissä, sekä tuulipussin takana sijaitsevassa koneiden pysäköintialueella.

Majoitus

Räyskälän motellissa majoitut mukavissa huoneissa edullisesti. Vuodepaikkoja on yhteensä 64, huoneet ovat 2, 3 tai 4 hengelle. 2 ja 3 hengen huoneissa on wc ja suihku, muuten wc:t ja suihkut sijaitsevat käytävällä.

Räyskälän kentän leirialueella voit majoittua myös omassa teltassa tai asuntovaunussa, sähköä on saatavilla myös lämmitykseen. Ennen kuin tuot asuntovaunusi tai teltan leirialueelle, otathan yhteyttä Säätiön toimistoon, niin saat tietää mistä löytyy vapaata tilaa.

Kerhokämpät

Motellin Vanhasta Osasta on vuokrattu neljälle kerholle omat "kämpät", joissa kerhojen jäsenet voivat majoittua. Jokaisella kerholla on omat hinnat ja ohjeet niiden käytöstä. Yleensä kämpistä löytyy aina tilaa sitä kaipaaville.

Saunat

Lentopäivän jälkeen päivän pölyt voi pestä pois kahdessa rantasaunassa, Isossa ja Pikkusaunassa, molemmissa on omat vuorot naisille ja miehille. Talvisin Isolla saunalla pääsee avantoon uimaan kahdesti viikossa.

WC-tilat, suihkut, pyykinpesukoneet ja astioiden pesu

WC- ja suihkutilat naisille ja miehille löytyvät sekä motellilta että Ison Saunan päädystä. Ison Saunan wc-tiloissa on pyykinpesukoneet. Ison Saunan miesten wc-tiloissa on kasetti wc:n tyhjennyspaikka. Tiskipaikat ovat myös Isolla Saunalla (ulkona) sekä Pikkuluokassa ja sen yhteydessä olevassa keittiössä eli ns. "Snadissa".

Ravintola-kahvila sekä ruoanlaittomahdollisuudet

Kentällä sijaitsevasta ravintola-kahvilasta löytyy vaihtoehtoja isompaan ja pienempään nälkään, terassilla voit nauttia auringonlaskusta ja vaikkapa huurteisesta juomasta. 

Jos mielesi tekee tehdä iltapalaa, löydät varmasti sytytetyn nuotion sekä ilmailuhenkistä seuraa joltakin leirialueen useista nuotiopaikoista. Syötävää voi valmistaa myös yhteiskeittiössä, joka sijaitsee motellin siivessä Pikkuluokan yhteydessä. Käytettävissä on jääkaappeja sekä ruoanlaitto- ja ruokailuvälineitä. Huom! Jokainen pesee käyttämänsä astiat ja huolehtii paikan siisteydestä. Yleiseen käyttöön varattuja jääkaappeja löytyy lisäksi motellin aulasta.

Juomavettä

Juotavaksi tarkoitettua vettä saat leirialueen vesipisteistä, joista esim. yksi sijaitsee Ison saunan päädyssä olevan tiskipaikan yhteydessä. Parhaan makuista vettä saat leirialueen "päätien" kupeessa olevasta hanasta. Huomaa! Halliaukiolla ja kentällä olevat vesipisteet on tarkoitettu koneiden pesuun ja tankkaukseen, eikä niistä pidä juoda, sillä vesi tulee suoraan järvestä.

Uimaan tai metsään

Perheen vesipedoille löytyy useita uimapaikkoja kentän läheltä. Helpoin ranta pienille uimareille lienee Iso Saunan ranta, jossa pääsee myös suihkuun lämmittelemään. Kentän päädystä löytyy Särkijärvi ja pienen kävelymatkan päästä kirkasvetinen Melkutin. Kysy reittineuvoja niin löydät perille!

Lisäksi voi harrastaa melontaa, kalastusta ja sukellusta, lukuisat luontopolut tarjoavat kaikille jotakin. Tarjolla on myös hyvät sienimaastot, parhaat apajat ovat kuulemma "kaupan takana".

Kaupat ja muut huvit

Räyskälän kyläkauppa palvelee kesäisin päivittäin. Täältä löydät perusruokatarpeet ja herkut helposti, sekä pienet työkalut ja muut nippelit kuten perinteiseen kyläkaupan tapaan kuuluukin.

Lopella, noin 20 minuutin ajomatkan päässä on lähin "äsmarket" sekä tietysti Alko. Myös lähin pankkiautomaatti, huoltoasema ja posti löytyvät Lopelta.

Hieman pidemmän matkan päässä (35-45 min.) löytyy shoppailumahdollisuuksia ja nähtävyyksiä hieman vaativampaankin makuun joko Forssasta, Riihimäeltä tai Hämeenlinnasta.

Tervetuloa Räyskälään, ihan koko perhe!