Räyskälä 7.6.2014

Kisojen viimeisenä päivänä ilmavirtaus ja rintamien lähestymissuunta kääntyi lounaiseksi, mutta ainakaan alkuun sää ei siitä parantunut purjelentoa ajatellen: rintamat seuraavat toisiaan niin tiheään tahtiin, että pilvisyyteen on odotettavissa vain lyhyt tauko puolenpäivän tienoille.

Tässä säätilanteessa paikallislennot tulisivat olemaan mahdollisia, mutta matkalentotehtävää ei voitu antaa.  Näin ollen kisat ovat ohi, kolmen lentopäivän yhteenlasketut tulokset jäävät voimaan. Palkintojenjako alkaa klo 14.

Siinä, että Suomen mestaruudet, tai mestaruudet korkeammallakin tasolla, ratkaistaan kolmen lentopäivän perusteella ei ole mitään erityisen poikkeavaa.  Vallinneissa säissä voidaan olla tyytyväisiä siihen, että saatiin näinkin monta lentotehtävää aikaan, ja kaikkina päivinä, molemmissa luokissa, tehtävän läpilentäneitäkin oli.

Olosuhteiden vaikeutta kuvastaa ehkä parhaiten se, että piste-erot lopputuloksissa olivat varsin suuria: kun keli menee hankalaksi, pienikin virhe merkitsee tuntuvaa lisäystä kokonaisaikaan ja vähennystä pisteisiin.  Hyvässä säässä erot ovat sekuntiluokkaa ja taistelu sijoituksista tiukkaa.

Tulossa olevia MM-kisoja ajatellen on mielenkiintoista todeta se, että ne Suomen edustajat, jotka olivat mukana näissä kisoissa sijoittuivat varsin hyvin.  Jännitys siis kasvaa kisojen lähestyessä, ja mieliala joukkueessa on toiveikas.

Suomen mestari kerholuokassa 2014
Kristian Roine

Suomen mestari Racing-luokassa 2014
Markku Kuusisto

www.rayskala.fi/sm2014/tulokset
www.rayskala.fi/sm2014


SM 2014
Visa Hietalahti