Jannen Kisat - sunnuntai 10.7.2011

Ensimmäinen kisapäivä lähtee käyntiin

Aamu valkeni sumuisena, mutta briefingin aikaan sininen taivas alkoi pilkottaa pilvien välistä. Tänään hinaukset alkavat klo 11.45, käytössä on rata 26.

Sään pitäisi olla lämmin tänään, ja pilvipohjien nousta noin 1500 metriin. Idässä on lauttautumisen riski, joten tehtävät suuntautuvat etelään ja länteen.

Lähtölinjat avautuvat

Hinauksia jouduttiin siirtämään matalan pilvirajan ja vaimeiden nostojen vuoksi. Vihdoin kuitenkin klo 12.45 saatiin hinaukset käyntiin. Kerholuokan lähtölinja avautui 13.15 ja avoimen luokan klo 13.40.

Yläpilvi haittaa tehtäväalueella

Muutama avoimen luokan kone on tullut kesken tehtävän takaisin kentälle tai laskenut maastoon, kerholuokan koneista kaksi on pellossa. Etelässä oleva yläpilvi haittaa kelin kehittymistä, mutta sää näyttää kentältä katsottuna paranevan uudestaan.

Päivä venyi pitkäksi

Keli muuttui tehtäväalueella paremmaksi, mutta iltaa kohden sää huononi uudestaan ja monet joutuivat taistelemaan ilmassa pysymisen puolesta. Loppujen lopuksi useat joko keskeyttivät tehtävän tai laskeutuivat maastoon. Muutama kone silti onnistui lentämään hienosti tehtävän läpi. Huomisen sääennusteet näyttävät hieman tätä päivää heikommilta.