25.-26.8.2018 Perinteinen ja suosittu Ilmailuviikonloppu Räyskälässä

Tervetuloa tutustumaan!         Ilmailija, ilmoittaudu talkoolaiseksi tästä

Jälleen on se aika vuodesta: Räyskälän Ilmailukeskuksen perinteinen, suosittu ilmailuviikonloppu!

Ilmailuviikonloppu Räyskälässä25.-26.8. on ohjelmassa iloista ilmailutohinaa koko perheelle. Alueelle on vapaa pääsy ja maksuton pysäköinti. Lopen kunnassa sijaitseva Räyskälän Ilmailukeskus on Suomen ja pohjoismaiden vilkkain harrasteilmailupaikka. Tule nauttimaan legendaarisen Räyskälän tunnelmasta, tutustu harrasteilmailun lajeihin ja lähde vaikka lentämään. Päivien antina saatat löytää itsellesi uuden, mukaansatempaavan harrastuksen ilmailun parista. Tapahtuma-aika on molempina päivinä klo 10-17.

Kaikenlaisten lentokoneiden maanäyttely
Ilmailijat tuovat koneitaan näytille ravintolarakennuksen välittömään läheisyyteen. Koneiden luokse pääsee kosketusetäisyydelle ja mahdollista on jopa päästä ohjaamoon istumaan. Harrastajat esittelevät koneitaan ja kertovat lajistaan. Nyt on hyvä tilaisuus tulla kyselemään lentämisestä ja tutustumaan harrasteilmailun kiehtovaan maailmaan.

Tutustu Ilmailukeskukseen
Maksuttomat opastetut kenttäkierrokset starttaavat molempina päivinä ravintolarakennuksen edestä klo 12 ja klo 15. Kierroksen aikana kuulet Räyskälän kentän historiasta tähän päivään, näet erilaisia lentokoneita ja kuulet harrastajien esittelyitä koneistaan. Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja se tehdään kävellen.

Esittelylento purjekoneella on ihan ohittamaton kokemus

Esittelylentoja lennetään Räyskälässä päivittäin, säiden salliessa. Nyt ilmailuviikonlopun ajaksi ja pohjoismaisen purjelentopäivän kunniaksi on hinnasta tiputettu 100 euroa pois! Taivaalle pääsee siis purjekoneella 90 euron hintaan 25.-26.8. Näitä lentoja ei voi etukäteen varata, lentämään pääsee paikalla ilmoittautumisjärjestyksessä. Toki rivissä on useita kaksipaikkaisia purjekoneita opettajineen, joten jonotusaika ei veny liian pitkäksi.

Moottorikoneella maisemalennolle
Ilmailuviikonloppuna pääsee edullisesti lentämään myös moottorikoneella. Nordic Avia lennättää ihastelemaan Räyskälän kauniita maisemia. Koneeseen mahtuu kolme matkustajaa, yksi istuinpaikka maksaa 70 euroa. Lennon kesto n 10 min.

Rakenna itsellesi lennokki ja tutustu lennokkiharrastukseen
Maksuton lennokkipaja toimii lentokonehallissa nro 1. Nonstop-tyyppisesti pyörivään pajaan mahtuu kerrallaan kymmenkunta rakentajaa. Lennokin tekeminen on kivaa puuhaa, mutta vaatii myös tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Alle 12 vuotiailla tulee olla aikuinen mukanaan rakennushommassa. Paikalla on lennokkiharrastajia esittelemässä lennokkikalustoaan ja harrastustaan.

Tutustu kuumailmapalloiluun
Räyskälän ilmailukerhon kuumailmapalloharrastajat tuovat paikalle kalustoaan ja kertovat hienosta harrastuksestaan, tule rohkeasti tutustumaan!

Bongaa moottoripyöräpoliisi
Moottoripyöräpoliisien koulutus on iso osa Räyskälän toimintaa. Sunnuntaina klo 12-14 on paikalla kaksi kouluttajaa moottoripyörineen esittelemässä kalustoaan ja vastaamassa kysymyksiin.

Talutusratsastusta Islanninhevosilla
Talli Brynhildr tuo ihanat Islanninhevoset talutusratsastettaviksi ilmailuviikonloppuun. Issikat on paikalla molempina päivinä klo 11-14. Talutusratsastuksesta peritään pieni maksu.

Räyskälän Ilmailukeskus toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan ilmailuun ja ilmailukeskukseen!

Lisätietoja: www.rayskala.fi, office@rayskala.fi
Osoite: Räyskäläntie 311, 12820 Räyskälä