Räyskälä tiedote – Maaliskuu 2012

6.3.2012

Keväinen tervehdys. Sen uskaltaa jo sanoa koska ulkona ainakin hetkittäin näyttää siltä, että kevät ja kesä ovat tulossa. Edellisestä tiedotteesta onkin jo aikaa, kiristetään tahtia kauden kiivaasti lähestyessä. Muutenkin tiedotustavasta saa esittää toiveita allekirjoittaneelle tai hallitukselle.

Lyhdyn hakuaikaa on jatkettu

Lyhty eli lentopuolen yleishenkilö tarvitaan Räyskälään ehdottomasti myös ensi kesäksi. Kyselyitä on tullut, mutta hakuaikaa päätettiin jatkaa. Korostettakoon että kyse ei ole talkootyöstä vaan työstä saa ihan rahallistakin korvausta ;) Toimiaikaa – ja muita asioita voidaan tietyissä rajoissa sovitella. Lyhdyn tulee olla purjelennon opettaja. Tavoite on edelleen että työsuhde alkaa vapun tienoilla. Lisätietoja saa joko allekirjoittaneelta tai Hansalta ( tai ) .

Lyhty on todella tärkeä Ilmailukeskuksen sujuvan ja turvallisen toiminnan kannalta.

Muutos laskutus– ja maksukäytäntöihin

Kausi 2011 on suurelta osin jo paketoitu. Tästä edespäin mitään maksuja EI saa suorittaa suoraan Säätiön tilille ilman sitä vastaavaa laskua. Suurin muutos koskee sähkömaksuja. Niitä ei enää makseta automaattisesti, vaan loppulukema + kulutus ilmoitetaan Pirjolle. Lähetämme sitten laskun erikseen.

Samaten, jos ostat/myyt asuntovaunun, ilmoita siitä hyvissä ajoin toimistolle. Siinäkin tapauksessa, että olet aikeissa lopettaa leirinnän. Säästää kaikkien työtä.

Tämä järjestely helpottaa tuntuvasti mm. kirjanpitotoimiston ja Pirjon työtä. Samaten, laskutusosoitteet tulee informoida eri palveluita käytettäessä etukäteen. Esimerkiksi, jos vaikkapa hallipaikka sattuu olemaan Oy:n vuokraama. Ei sitten laiteta laskua turhaan yksityishenkilölle jne.

Suviseuroista- tärkeää!

Suviseurat lähestyvät. Kaikki liikkuminen alueella - myös loppurakennusvaiheen aikana - vaatii kulkuluvan. Tämän vuoksi, jos tarvitset (luvat ovat henkilökohtaisia) kulkuluvan vaikka perävaunun tuomiseen alueelle, anna tietosi kirjallisesti Säätiölle (nimi) sähköpostilla  15.5.2012 mennessä. Kulkuluvat tulevat Suviseurojen puolesta, ja ne tulee TODELLA tilata hyvissä ajoin. Välittäkää tietoa eteenpäin. Säätiöllä ei ole resursseja tulla pelastamaan kaikkia putkenhakijoita portilta juhannusaattona…

15.6–22.6 välisenä aikana myös I- ja II-halli ovat pääosin käytettävissä. Ne tulee kuitenkin siivota ylimääräisestä rojusta hyvissä ajoin ennen luovuttamista Suviseurojen käyttöön 22.6 aamulla. Talkooväkeä tarvitaan siis tähänkin.

I-hallin verhous on päätetty vaihtaa puuksi, kuten on II-hallinkin kohdalla. Työt on tarkoitus aloittaa heti säiden salliessa ja tehdä talkoilla. Seuraa tiedotusta asian suhteen, Säätiön puolelta tulee asianmukaista työnjohtoa paikalle jne. Verhouksen vaihto parantaa hallin visuaalista ilmettä ja estää kosteusvauriot runkorakenteeseen.

Uusia työntekijöitä

Säätiölle on tullut hiljattain uusi työntekijä ja työharjoittelija. Merja Stenholm tuuraa Pirjo-Helenan osittaista sairaslomaa siivousten osalta ja myös monille tuttu Pekka ”Kolmas” Korhonen on työharjoittelijana osallistuen OH-PDW projektin loppuun saattamiseen. Haluan toivottaa teidät molemmat lämpimästi tervetulleeksi Säätiön ”leipiin”, ja kiitos joustavasta asenteestanne jo tässä vaiheessa.

OH-PDW

Pekasta päästiinkin tärkeään asiaan. Eli Pawnee/PDW-projektiin. Pienen, mutta sitäkin sitkeämmän talkooporukan voimin hanke on edistynyt. Ensilento pitäisi tapahtuman toukokuussa. Suurkiitos jo tässä vaiheessa hiljaisesta, mutta sitäkin sinnikkäämmästä puurtamisesta kuuluu Tiklille, Mäkeläisen Hanskille, Heikkilän Marille ja Pennasen Rikulle, sekä kaikille muille projektiin vaikuttaneille. Viime viikolla itselläni oli ilo osallistua pieneltä osin hommiin kun rakensimme tilapäisen maalaamon. Rakennusporukalla oli selkeästi ”tatsi kohdallaan”, joten päätin pysyä toimistohommissa poissa jaloista ;) Porukan hyvästä hengestä ja Säätiön/Räyskälän eteen tekemästä työstä tulee vieläkin hyvä olo.

PDW:n saaminen riviin tarkoittaa Räyskälän hinauspalvelun paranemisesta entisestään ja on monessa suhteessa tärkeä seikka. Koneen jälleenrakennuksessa on otettu ympäristöasiat entistä paremmin huomioon.

Ope- ja muut palaverit

Tulevan kauden toimintaan liittyen, perinteiset kerhojen PJ/OPE/hinaaja-palaverit pidetään. Itse haluan, että uusi LYHTY on mukana ainakin OPE-palaverissa. Tämän vuoksi osa kokouksista saattaa siirtyä huhtikuun puolelle. Laitan kutsut liikkeelle heti kun se on mahdollista.

Opettajapäivystysjärjestelmää jatketaan entiseen tapaan yhdellä poikkeuksella. Saatujen kokemusten mukaan päivystävä opettaja on Lyhdylle korvaamaton apu ja mm. esittelykurssien kannalta välttämätön apu. Laitan päivystysvuorokalenterin kerhoille (HIK, EIK ja NIL) tulemaan.  Parin viime kauden kokemusten perusteella on päätetty, että PIK:n vuoroa voivat kaikki halukkaat varata ns. oman kerhon vuoron lisäksi. PIK:n opettajat ovat luonnollisesti tervetulleita mukaan ja suorastaan kannustan ottamaan päivystysvuoron vastaan. Koska ainakin viime vuonna kalenteriin jäi aukkoja, joille paikkaajaa ei saatu, teemme tänä vuonna näin. Keskustelua voimme jatkaa OPE/PJ-palavereissa.

Kesän kisat ja muuta yleistä

Tulkoot tälläkin foorumilla esiin kesän kilpailut, muut tapahtumat ovat Säätiön kalenterissa ajan tasalla. Eli Säätiö järjestää 30. Jannen Kisat & 18m SM kilpailut purjelennossa 3.6-10.6.2012 ja NIL vastaavasti vakio, 15m ja 20m-luokan SM-kisat 7.7–15.7.2012.

Nyt kaikki joukolla ilmoittautumaan! Etenkin PIK-20 pilotit Jannen Kisoihin ;)

Kentän auraus

Hallituksen päätöksen mukaisesti talvikunnossa pitoa ei tänä talvena ole ollut. Jos talkookuskeja löytyy, ja ainakin polttoainekulut saadaan katettua, radat on mahdollista pitää auki.

12.3- 13.3 kentällä on ajoharjoittelutoimintaa (osalla) ja silloin kenttä on lentotoiminnalta suljettuna. Ensimmäinen purjelentokurssi alkaa kuun loppupuolella.

Lopuksi

Kausi 2011 ei ollut missään suhteessa helppo. Toivottavasti saitte koettua niitä mukaviakin ilmailuun liittyviä fiiliksiä, vaikka mm. purjelennon kohdalla vuosi oli murheellinen onnettomuuksien johdosta.

Trafille tehtiin yli 30 kpl vaaratilanneilmoituksia. Nyt on totinen paikka miettiä, meidän kaikkien, miten asioita voi parantaa. Turvallinen tapa toimia ei ole pelkästään nippu ohjeita. Asenne ratkaisee. Tämän olen itsekin tiedostanut, mutta kuulin sen eräältä arvostamaltani pilotilta viime syksynä ja on totta joka sana.

Turvallisuustoimikunnan lausunnon on määrä olla kuun lopussa hallituksen käsittelyssä, tästä voidaan hieman ehkä joustaa. Seuraava hallituksen kokous on 14.4, jossa asia on joka tapauksessa esillä ja päätettävänä. Myös RÄPYssä on tiettyjä ristiriitaisuuksia, ja sen vuoksi onkin tärkeää että kaikki lajit ovat edustettuina kun oikoluentaa tehdään.

Toinen asia on sitten hieman erilainen. Mainitessani, että kausi 2011 ei ollut helppo yleisellä tasolla, se ei sitä myös itsellenikään ollut. Palkitsevia asioita ja iloisia ilmailukokemuksia oli suhteellisen tiiviisti kentällä seuranneena mukava katsella. Kuitenkin työmäärä – ja paine - on ollut ajoittain erittäin kova. Tiettyä kahtiajakautumista kentän käyttäjien osalla on ollut ja se ei ainakaan pitkässä juoksussa ole hyvä asia. Lisäksi vireillä on useita isoja ja merkittäviä kehittämishankkeita. Säätiön muu henkilökunta ja pieni mutta sitkeä talkooporukka on omalla panoksellaan auttanut merkittävästi. Kiitos siitä kuuluu kaikille teille.

Parempia ja entistä ammattimaisempia työtapoja mietitään jo hallituksenkin toimesta. 24/7 tyyliseen puhelinpäivystykseen ei ole mahdollisuuksia, mutta tietyt toimiston ”aukioloajat” voisivat olla yksi ratkaisu asiaan. Näin oli pankkiaikoinakin ja homma pelasi hyvin. Terve omatoimisuus on myös hyve. Samaten yhteydenottojen tekeminen pääasiassa sähköpostilla helpottaa ainakin allekirjoittaneen toimenkuvan hoitamista tuntuvasti. Ainakin ennen kuin Lyhty on ruodussa. Korostan, että kyseessä ei mitenkään ole yhden miehen show, vaikka tahtipuikot käteen onkin jaettu. Ideoita, mieluiten rakentavia sellaisia, voi esittää allekirjoittaneelle ja hallitukselle. Miten Säätiö voisi palvella entistä paremmin?

Tarkoitus ei ole mitenkään synkistellä vaan nostaa kissa pöydälle. Ja toivottaa kaikille hyvää ja turvallista ilmailukautta 2012;)