Räyskälä tiedote – lokakuu 2011

20.10.2011

Lentokausi alkaa olla ohitse 

Syksyn tulon huomaa mm. siitä, että Säätiönkin kaluston vakuutukset ovat päättyneet ja koneet on pakattu talviteloille. Hallit on pääosin saatu pakattua talvisäilytettävistä koneista ja muista kulkuneuvoista. Suurkiitos viime lauantain talkooporukalle!

Timo Korvenpää in memoriam

Espanjasta saapui suru-uutinen 2.10.2011. Säätiön hallituksen jäsen Timo Korvenpää menehtyi traagisesti purjelento-onnettomuudessa SUIOn lentoleirillä. Timo oli aktiivisesti mukana Räyskälän ja suomalaisen harrasteilmailun kehittämistyössä. Menetyksemme suuruutta on mahdotonta arvioida.

Räyskälä-Säätiön hallitus haluaa esittää syvimmän osanottonsa Timon omaisille ja laajalle ystäväpiirille.

KHO:n päätös ympäristölupa-asiassa

Vuosia jatkuneeseen ympäristölupaprosessiin saatiin päätös 11.10.2011. Valitettavasti KHO jätti Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen voimaan. Suurin rajoitus koskee iltalentoaikoja, eli arkisin on lopetettava klo 19 ja viikonloppuisin (la-su) klo 18.

Haluan kuitenkin korostaa, että ilmailu ja lentäminen eivät tähän lopu. Lentokauden päivissä on edelleen toiminta-aikaa 9-10 tuntia joka päivä. Tiivistämisen varaa varmasti on eli aamulla aikaisin liikkeelle. Suuresti arvostamani lennonopettaja Reijo ”Kukko” Pirtola sanoi jo aikoinaan, että aamusta päivä on pisin.

Toivon kaikkien ymmärtävän, että oikeusasteissa Säätiötä vastaan oli loppuvaiheessa kolme henkilöä. On muistettava, että lähiseudun vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat suhtautuvat Ilmailukeskuksen toimintaan hyvin myötämielisesti. Toimivaa yhteistyötä tullaan jatkamaan.

KHO:n päätös tulee myös Säätiön nettisivuille kun se on julkaistu. Kannattaa muutenkin seurata tiedottamista ympäristöluvan tiimoilta talven aikana.

Turvallisuustoimikunnan jäsenet ja muita turvallisuusasioita

Säätiön hallitus on nimittänyt turvallisuustoimikuntaan seuraavat henkilöt: Jorma Laine, Martti Sucksdorff, Janne Laurinen, Eemeli Parviainen, Hannu Halonen, Sakari Kuosmanen, Antti Koskiniemi, Mari Heikkilä ja allekirjoittanut.

Toimikunnan tarkoitus on mm. kartoittaa nykytilanne Ilmailukeskuksen lentotoiminnassa ja miettiä parhaat mahdolliset toimintatavat, sekä edistää turvallisuustyötä muutenkin. Toimikunta tekee esityksen Säätiön hallitukselle hyvissä ajoin ennen lentokauden 2012 alkua.

Räyskälässä ilmoitetuista vaaratilanteista 2011 on TraFi tehnyt yhteenvedon (pdf). Ilmoituksia tuli kahdeksalta henkilöltä. Trafi kiittää heitä raportoinnista, sillä tiedot auttavat toiminnan turvallisuuden parantamisessa.

Suviseura-asioita

Lentoleirien suunnittelu on käynnistynyt. Toistaiseksi esiin tulleet vaihtoehdot ovat: Kiikala, Vesivehmaa, Selänpää, Teisko ja Naarajärvi. Teiskosta ja Naarajärveltä on tullut viralliset kutsut.

Kerhot eivät ole pääosin vielä ratkaisujaan tehneet, samaten yksityispilottien tilanne on auki. Yksi koneanomus Säätiön ASK-21:lle on tullut. Oma näkemykseni on, että päätökset tehdään tämän vuoden aikana. Eli, ilmoitelkaa allekirjoittaneelle suunnitelmistanne, niin saadaan Säätiönkin kalusto tehokkaaseen käyttöön seurojen ajaksi.

Suviseuroilla on halukkuutta vuokrata asuntovaunuja. Homma toteutetaan koordinoidusti siten, että Suviseuraorganisaatio ilmoittaa yhteyshenkilön nimen, johon halukkaat vuokraajat voivat olla yhteydessä.

Syksyn muistilista

Tässä muistilistaa loppuvuodelle:

  • Muista ilmoittaa sähkömittarilukema + kulutus ja maksa se Säätiön tilille (IBAN FI26 5253 1520 0119 91).
  • Ilmoita tehdyt talkootyöt pikaisesti Pirjohelenalle sähköpostilla (pirjo.ahlroos@rayskala.com)
  • Kerhojen ja yksityisten tulee ilmoittaa Räyskälästä lennettyjen lentojen määrä piloteittain. Pilottien yhteystiedot tarvitaan kentänkäyttölaskutusta varten. Tiedot Pirjohelenalle sähköpostitse.

Uusi tilitoimisto ja talousasioita

Uusi tilitoimisto on valittu. Pitkäaikainen yhteistyö Realia Isännöinnin kanssa päättyi ja uudeksi tilitoimistoksi on valittu helsinkiläinen Aallon tilitoimisto. Mahdollisimman suuri osa Säätiön taloushallinnosta siirretään sähköiseksi, etenkin laskutus.  Siirtovaihe on parhaillaan menossa ja pahoittelen mahdollisia viivästyksiä laskutusasioissa. Kaikki viiveet saadaan hoidettua tämän loppuvuoden aikana kuntoon.

Lomalle lomps!

Syksyn tulon huomaa myös allekirjoittaneen alkavasta lomasta. Palaan töihin 28.11.2011 alkavalla viikolla. Suunnitteilla on akkujen latausta mm. Teneriffan lämmössä ja remonttihommissa kotosalla.

Lomani aikana puhelut kääntyvät suoraan Pirjohelenalle. En myöskään lue sähköpostiani poissaoloni aikana, joten akuutit asiat kannattaa hoitaa suoraan PH:n kanssa (kuten majoitus- ja tilavaraukset). Muut operatiiviset asiat hoituvat sitten lomaltapaluun jälkeen.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille mukavaa syksyä, ulkoilkaa ja kuntoilkaa, ollaan sitten iskussa seuraavaan ilmailukauteen. 

Riku