Räyskälä tiedote – helmikuu 2011

21.2.2011

Talvi se vaan jatkuu! Maisemat ovat suorastaan huikaisevan hienoja. Pakkasennätyksiä on rikottu jatkuvasti, myös Pikkuluokan lattialla, jossa on miinusasteita. Onneksi putket eivät ole jäätyneet.  Lunta on tullut todella paljon ja kunhan kelit edes hieman tästä lämpenevät, suosittelen lämpimästi asuntovaunun kattojen tyhjentämistä ylimääräisestä kuormasta.

Raha-asioita ja leirintälaput

Jo edellisestä ammatista johtuen raha on lähellä sydäntä. Toimen vaihduttua tuon voi vaihtaa muotoon ”Säätiön tiliä”. Mukavasti olette makselleet mm. kentänkäyttö-, sähkö- ja leiriytymismaksuja. Muutamalla asia on vielä hoitamatta, yhteys allekirjoittaneeseen tarvittaessa ettei perintäkirjeitä tarvitse turhaan lähettää. Kauden 2011 budjettiin tehtiin hyvin maltillisia korotuksia siitäkin huolimatta että uusia kuluja kertyy koko ajan. Esimerkkinä on viime vuonna liki 13.000 euron edestä maksetut jätevesimaksut. Tasapuolisuuden vuoksi päätettyjen maksujen maksamista ja perintää tullaan tehostamaan.

Edellisvuodesta poiketen, leirintälaput noudetaan toimistolta. Ilmoitan myöhemmin ajankohdasta jolloin laput ovat valmiina ja noudettavissa. Samalla on hyvä päivittää omat osoite ym. tiedot Säätiön rekistereihin. Meillehän ei tule tietoa esim. osoitteenmuutoksesta automaattisesti ja teettää kovasti turhaa työtä selvitellä vanhentuneita tietoja. Samaten, jos vaihdat, myyt tai ostat asuntovaunun, muista ilmoittaa siitäkin, niin rekisterit omistajien suhteen pysyvät ajan tasalla.  

Ralliautoja Räyskälässä 26.2.2011

Kenttä on suljettu lentotoiminnalta la 26.2.2011.  Betoni-Lehto rallin huoltoalue sijaitsee kenttäalueella viimevuotisesta poiketen siten, että erikoiskoetta ei ajeta, vaan kyse on pelkästään huoltoalueesta. Kulku vaunualueelle onnistuu normaalisti. Tarvittaessa ota yhteys allekirjoittaneeseen 0400-591625.

Lekobensatilanne

Ilmailuliiton, Shellin ja Kanair Malmi Oy:n neuvottelut ovat edenneet (ks. tiedote Ilmailuliiton sivuilta) ja lisätietoa on luvassa hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Talkoita tarjolla

Säätiön talkoopäällikkö Selosen Jere on laatinut listan kohteista, jotka odottavat tekijäänsä / tekijöitä. Tiedotusta on luvassa Jereltä suoraan ja Säätiön nettisivujen kautta. Kannattaa muistaa, että jo 7 työtunnilla puolittaa jo kenttä- ja aluemaksun. Sehän koskee kaikkia aluetta käyttäviä 14- vuotta täyttäneitä.

MM 2014

5.3.2011 selviää, saadaanko kisat Suomeen ja Räyskälään. Toivotaan parasta! Toteutuessaan tapahtuma on erittäin merkittävä moneltakin kannalta.

Lyhty 2011

Edellisvuosien tapaan Räyskälä-Säätiö hakee palvelukseensa kesä-ajaksi lentopuolen yleishenkilöä eli LYHTYÄ. Hakijalta edellytetään mm. voimassaolevaa purjelennon opettajan kelpuutusta. Toimenkuvaa–ja toimiaikaa voidaan jossain määrin räätälöidä. Pääpiirteissään työnkuvaan kuuluu mm. 

  • koordinoida lentotoimintaa eri harrasteilmailulajien kesken
  • lentää purjelennon tarkastus-, koulutus- ja tutustumislentoja
  • suunnitella ja toimittaa ilmailukeskuksen aamubriefing
  • ylläpitää Ilmailukeskuksen sähköistä tiedotusjärjestelmää

Hakemukset tulee osoittaa allekirjoittaneelle 24.3.2011 mennessä. Annan mielelläni lisätietoja.  

Yleistä muuta

Työuran alku Räyskälässä on ollut varsin vauhdikas, vaikkei lentokausi olekaan vielä alkanut. Tulevia tapahtumia ja hankkeita on suunniteltu hyvässä yhteistyössä. On ollut mukava huomata se positiivinen fiilis, joka porukoilla on. Tästä on hyvä jatkaa. Helmi- ja maaliskuun aikana pidetään kerhojen PJ-, OPE-, Hinaaja– ym. palaverit. Laitan kutsut tulemaan tässä pikapuoliin.

Allekirjoittaneen tavoittaa parhaiten sähköpostilla tai puhelimitse, toki kellonaika ja asian laatu huomioiden. Sähköposti on siitä kätevä, että jää sitten kerrasta arkistoon muistilappu siitä, mitä on sovittu. Toimistolla olen näin talvisaikaan pääosin ns. virka-aikoina arkisin. Majoitus- ja tilavaraukset hoituvat suoraan Pirjo-Helenan kautta kuten ennenkin.

 

Noin 10 vuotta sitten

Lopuksi pieni kevennys vaikka asia onkin tärkeä. Joissain lehdissä näkee näitä ”10-30-50 vuotta sitten” -palstoja. Ajattelin ainakin tähän tiedotteeseen sellaisen lisätä. Tarina on kylläkin totta, kuten aina eli:

Aluetta ja tiloja kiertäessä ei voi olla huomaamatta sitä kaiken ns. tarpeellisen rojun määrää, jota nurkissa lojuu aiemmista sitkeistä karkotusyrityksistä huolimatta. Kevään ja kesän korvalla on syytä tehdä ryhtiliike ja tosiaan siivota ja ehostaa nurkkia. Tämä koskee koko aluetta. On sitten mukavampi toimia, kun tavarat ovat paikoillaan ja vieraiden ei tarvitse ihmetellä.  Otan tähän loppuun poiminnan Jorman tiedotteesta 4/2000:

”Korostan sitä että kyseessä on huoltotila eikä ”tarpeellisen rojun” säilytystila. Kaikki ylimääräinen kama joutuu hyvin nopeasti yksisuuntaiseen kierrätykseen. Ihan uutena otetaan käyttöön toimintamalli, jossa jokainen joutuu siivoamaan jälkensä. Toivottavasti kestätte tämän järkytyksen”.

Pakkasterveisin täältä Räyskälästä,
Riku