Räyskälä tiedote – elokuu 2011

16.8.2011

Räyskälän ilmailukausi 2011 on jo hyvän matkaa yli puolenvälin. Kautta on kuitenkin jäljellä vielä vajaat pari kuukautta, joten toivotaan että säät olisivat suosiollisia. Syksyn tulon huomaa myös siitä että suuren suosion saavuttaneet aamubriefingit loppuivat 14.8. Haluan kiittää vielä tälläkin foorumilla Lassia hyvin hoidetusta työstä kaudella 2011, kiitos!

RR-kisat 18.8-21.8.2011

Pahoittelen myöhäistä informaatiota kisajärjestelyjen suhteen, pääosin tapahtuma menee jo totutulla kaavalla tänäkin vuonna.

Tässä tiivistetysti ydinkohdat:

  • Kenttä on suljettu 18.8. klo 18.00 -21.8.2011 klo 20.00 välisen ajan sillä poikkeuksella, että lentotoiminta radan 26L/08R etelänpuoleisella nurmialueella on rajoitetusti mahdollista. Koneet tulee viedä hyvissä ajoin aamulla (viimeistään 30 min ennen ajojen aloittamista) lentotoiminta-alueelle. Esim. la 20.8. tämä tarkoittaa viimeistään n. klo 08.30. Hinauksia on saatavilla. Huom! Muutokset aikataulussa ovat vielä mahdollisia.
  • Halliaukio tulee tyhjentää viimeistään perjantaihin 19.8. klo 12.00 mennessä siten, että perävaunuissa olevat koneet siirretään II-hallin seinustalle. Isommat, koossa olevat koneet, voi sijoittaa esim. pussinperälle, johon ne voi ankkuroida. Suosittelen kuitenkin purkamista perävaunuun. Johtuen myöhäisestä informaatiosta, Säätiö avustaa koneiden siirrossa, mikäli et ehdi itse paikalle. 
  • Saunoissa on poikkeusaikataulut. Molemmat saunat ovat päällä pe-la klo 18–23, siten että miehille on Iso Sauna ja naisille pikkusauna. Jos muutoksia tulee, aikataulut löytyvät saunojen ovista.
  • Kisojen tarkempi aikataulu on nähtävissä Kahvakoplan sivulla.
  • Liikkuminen kenttäalueella. Entiseen tapaan, saamme rannekkeet voidaksemme liikkua mm. vaunualueelle. Rannekkeita saa mm. allekirjoittaneelta viimeistään perjantaina aamupäivällä.
  • Kaikista muutoksista pyritään tiedottamaan Säätiön nettisivulla ja ilmoitustaululla Säätiön toimiston vieressä (motellilla).

Ilmailuturvallisuus 2011

Koko kesä on ilmailtu eri lajeissa varsin aktiivisesti. Hyvä niin. Kentän toiminta on kuitenkin niin aktiivista, että minkäänlaiseen sooloiluun ei ole varaa ja annettuja ohjeita/määräyksiä on ehdottomasti noudatettava. Vaaratilanteiden käsittely on osittain kesken ja antaa aihetta turvallisuustyön ja toiminnan suunnittelun jatkamiselle.  Lisätietoja seuraavan hallituksen kokouksen (20.8) jälkeen.

Kentänkäyttömaksut 2011

Talkootöitä on tehty, tekijäporukan soisi toki olevan suuremman. Hyvänä apuna oli kentällä parisen viikkoa työskennellyt kansainvälinen nuorten työleiri, joka mm. maalasi II-hallia, siivosi Säätiön kontin, puhdisti Motellin ympäristöä jne.

Pitäkää tehdyistä talkoista kirjaa. Ennakkoilmoituksena kerrottakoon, että kerhojen ja yksityisten koneenomistajien tulee toimittaa tiedot kentän käyttäjistä viimeistään lokakuun puoliväliin mennessä. Kauden 2010 tietoja saatiin ns. kalastella aivan liian pitkään. Nyt kun asiasta on etukäteen mainittu ja tiedotettu, mikään ei estä tekemästä alkukauden tilastoja valmiiksi jo nyt. Seuraava tiedote tulee ulos syyskuun alkupuolella ja aiheesta lisää silloin.

Maaliinlaskuharjoituksia 27.8.–28.8.2011

Purjelennon maaliinlaskun SM-kisat järjestetään Aavahelukassa 3.9. (varapäivä 4.9.). Kisat olivat Lapissa viimeksi 11 vuotta sitten ja tuliaisina Räyskälään oli tämän vuosituhannen ensimmäinen joukkuemestaruus. Koska perinteet velvoittavat, väkeä on lähdössä kentältä tälläkin kertaa. Taso on niin kova, että harjoitella pitää. Tämän vuoksi Säätiö ja kisoihin osallistuvat kerhot järjestävät sarkalaskuharjoituksia kisaa edeltävänä viikonloppuna Räyskälässä.

HLU 40v

Hämeen Laskuvarjourheilijat juhlistavat 40-vuotista taivaltaan viikonloppuna 16.9.–18.9.2011. Onnittelut jo näin etukäteen. Laitan lisätietoja tästä seuraavaan tiedotteeseen.

Sikajuhlat 24.9.2011 ja lentokoneiden ”katsastukset”

Juhlia siis pukkaa. Perinteiset Sikajuhlat ovat vuorossa lauantaina 24.9, järjestelyistä ym. vastaa tänä vuonna PIK. Edelleen, perinteiseen tapaan, sikajuhlaviikonloppuna on mahdollista myös ”katsastaa” lentokoneita. Ota yhteyttä suoraan palveluntarjoajiin (SUIO Oy, GI-Palvelut Oy ym.) varataksesi ajan. Liite II – mukaisten koneiden katsastusvaraukset tulee tehdä SIL:n sivujen kautta. Ks. keskustelu pulinajaksolla (purjelentokoneiden huolto- ja tekniikka kohdan alta)

Suviseurat 2012

Suviseurat 2012 alkavat näkyä kentällä jo tänä syksynä talkoiden muodossa. Ensi vuonna, itse seurojen aikaan, on tarkoituksena se, että myös Säätiön kalusto on lentämässä jollain toisella kentällä. Toimiva ratkaisu voisi olla vaikkapa viedä hinauskalusto parille eri kentälle. Ideoikaa ja ehdottakaa eri vaihtoehtoja.

Loppukauden toiminnasta

Riippuen lentäjien aktiivisuudesta, purjelentohinauksia saa arkisin tämän kuun loppuun. Syyskuun viikonloput hoidetaan talkoilla, vakituista arkihinauspalvelua ei näillä näkymin ole.

Pikkusauna siirtyy osittaiselle talvilevolle ensi viikolla. Pikkusauna lämpiää loppukauden ajan pe-su. Ajat ovat vanhat entiset eli miehet klo 18–20 ja naiset klo 20–23.

Säätiön koneiden vakuutukset päättyvät lokakuun alussa. Vaikka Sikajuhlat ovatkin 24.9., mikään ei säiden salliessa estä lentämästä vakuutusten päättymiseen asti. Talvisäilytyskausi alkaa 15.10. ja pakkaustalkoot alkavat silloin klo 10.00 II-hallin edessä. Vanhaan tapaan, säilytykseen tulevat perävaunut, koneet, autot ym. tulee pysäköidä II – ja III- hallien välittömään läheisyyteen.

Ilmailkaa aktiivisesti koko loppukausi, seuraavaan on kuitenkin tovi aikaa ainakin täällä kotimaassa. Ennakkotietona mainittakoon, että itse olen vuosilomalla lokakuun loppupuolesta eteenpäin, ajankohta tarkentuu tässä syksyn aikana.

Ilmailuterveisin, Riku