Räyskälä 1.6.2014

Purjelennon tämän kesän kaksista Suomen mestaruuskilpailuista ensimmäisen avaus Räyskälässä osui uudelleen kesäisempään suuntaan muuttuvaan säähän.  Sää osoittautui kuitenkin siinä määrin ennustettua haastavammaksi, että lähtöä jouduttiin viivyttämään parisen tuntia klo 13:en asti ja tehtävääkin muuttamaan hieman lyhyemmäksi, paremmin matalahkoksi jääneeseen pilvikorkeuteen sopivaksi.

Näissä kisoissa lennetään kerho- ja racing-luokissa.  Molemmissa luokissa tämän päivän tehtävä on noin 300km:n nopeustehtävä ennalta määriteltyjen alueiden kautta.  Reitin lentäminen tarkastetaan lennontaltiointilaitteista ja tehtävän nopeimmin läpi lentänyt saa 1000 pistettä.  Kilpailu päättyy lauantaina 7.6., ja eniten pisteitä kerännyt on luokkansa voittaja.

Kisoihin osallistuu kaikkiaan 32 kilpailijaa, ja lisäväriä tuovat 7 ulkomaalaista osanottajaa, jotka ovat hankkimassa tuntumaa 22.6. alkavia purjelennon MM-kilpailuja silmällä pitäen.  Tämän kilpailun koneet ovat 1-paikkaisia, MM-kisoissa lennetään myös 2-paikkaisilla.

Purjelentokilpailun päivä alkaa klo 10 pidettävällä tehtävänannolla eli briefingillä.  Jo ennen briefingiä koneita aletaan siirtää lähtöryhmittymään, ja päivän näyttävin hetki on koneiden hinaaminen taivaalle, mikä pyritään aloittamaan noin kello yksitoista.

SM 2014
Visa Hietalahti