Räyskälä 5.6.2014


Etelästä lähestyvä säärintama viime kädessä esti tehtävälle lähtemisen tänään, viidentenä kisapäivänä.  Luvassa ei olisi ilman rintamaakaan ollut kaksista purjelentosäätä, sillä lämmin ilmamassa yhdistyneenä matalalla majailevaan inversioon olisi tuottanut vain heikkoja ja matalia nostoja.

Klo 11.50 kilpailujohdon oli pakko todeta, että rintama eteni nopeammin kuin odotettiin, ja tehtävän lentäminen oli muodostunut mahdottomaksi.

Edellinen lentopäivä 4.6. osoittautui jälleen erittäin haasteelliseksi: kerholuokassa maaliin pääsi 5 12:sta ja Racing-luokassa 6 20:sta kilpailijasta.  Aikaisesta startista oli etua, ja varmimmin tehtävän lensi läpi, kiertämällä Räyskälän ympäristössä huononemassa olleen purjelentosään pohjoisen kautta, tehtävän länteen suuntautuvalla osuudella.

Näissä oloissa maltti oli valttia, ja erityisesti brittien huolellinen ennakkovalmistautuminen alkoi myös tuottaa tulosta: kerholuokassa kaksi ensimmäistä sijaa menivät heille.  (SM-kisojen kansallisiin tuloksiin kansainvälisiä pilotteja ei huomioida).


www.rayskala.fi/sm2014/tulokset
www.rayskala.fi/sm2014

SM 2014
Visa Hietalahti